Blog

A halászlé

A halászlé

Nagyjából minden régiónak, és persze családnak megvan a saját halászlé receptje, amire esküszik.

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele.

„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”

„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”

A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel, amely sajátos „kocsonyás” állagát a megdermedt, zselatint tartalmazó levének köszönheti.

Mi is az a panko morzsa?

Mi is az a panko morzsa?

Miben különbözik a hagyományos zsemlemorzsától?

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Az óbudai Weiss kocsma tulajdonosának felesége találta ki a brassóit egy más változat szerint mint egytálételt, Brassóy Károly asztalos mester születésnapjára. Ez majoránnás, hagymás sertéshús, tarhonyával.

A frankfurti leves hamis legendája

A frankfurti leves hamis legendája

Sokkal inkább az tűnik valósnak, hogy a frankfurti leves – akárcsak a székelykáposzta – pesti találmány.

Cézár-saláta

Cézár-saláta

A Cézár-saláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk.

Székelykáposzta, avagy székelygulyás

Székelykáposzta, avagy székelygulyás

A székelykáposzta vagy székelygulyás a magyar és a közép-európai konyha egyik sajátos étele.

DUNASAFE Kft.

2400 Dunaújváros, Bocskai István utca 1 C 3. emelet 3.

+36 70 387 2906

info@teritekujvaros.hu

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési kérések

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Név
E-mail cím
Tárgy
Üzenet
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot