Blog

A halászlé
Nagyjából minden régiónak, és persze családnak megvan a saját halászlé receptje, amire esküszik.
Bővebben >>
Töltött káposzta
A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele.
Bővebben >>
„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”
A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel, amely sajátos „kocsonyás” állagát a megdermedt, zselatint tartalmazó levének köszönheti.
Bővebben >>
Brassói aprópecsenye
Az óbudai Weiss kocsma tulajdonosának felesége találta ki a brassóit egy más változat szerint mint egytálételt, Brassóy Károly asztalos mester születésnapjára. Ez majoránnás, hagymás sertéshús, tarhonyával.
Bővebben >>
A frankfurti leves hamis legendája
Sokkal inkább az tűnik valósnak, hogy a frankfurti leves – akárcsak a székelykáposzta – pesti találmány.
Bővebben >>
Cézár-saláta
A Cézár-saláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk.
Bővebben >>
Székelykáposzta, avagy székelygulyás
A székelykáposzta vagy székelygulyás a magyar és a közép-európai konyha egyik sajátos étele.
Bővebben >>